tisdag 30 juli 2013

Sista samlingen med handarbete!

Det är sista samlingen med handarbetskurs. Några av deltagarna satt runt bordet där de nu lagt ut dukar av olika slag, samt en del små hattar och sockar. Vi samtalade om att fortsättningsvis varje måndag samlas. Och då gäller det alfabetisering. Ester har blivit auktoriserad från skolministeriet som handledare, och har fått ut material för tio elever. Hon samlar syskon i församlingen som inte kan läsa, och nära hälften av dem var de som nu deltagit i handarbetskursen. Ester manade alla - även de som kan läsa - att komma med varje lektion. Så kan vi hjälpa varandra och odla gemenskapen!
Här sitter några glada systrar med sina virkade och sydda alster upplagda

Stolta  lägger de några av sina dukar på huvudet för fotografering!


Ester har hittat en virkad söt liten mössa!

tisdag 16 juli 2013

En kraftig uppmuntran

Frid, kära syskon och vänner!¨
Det var ett tag sen jag skrev, men det blir liksom inte lika lätt när man inte har kamera. Men nu måste jag utgjuta mig. Har legat i jobbig influensa ett par dygn, kunde inte ha barnmötet i söndags, och är fortfarande i bedrövligt skick. Fördelen är att jag har tid följa med och lyssna en del på mötena från Maranatas sommarkonferens i Stockholm. :)
Igår blev jag i alla fall så uppmuntrad, för Clotilde kom och knackade på grinden och måste absolut få höra hur jag mådde! Hon kom in, vi satt en stund, och sedan kom också Ilenia, hennes barnbarn och min kompanjon i barnmötena tillsammans med Cristal och Samuel, sina syskonbarn (Clotildes barnbarnsbarn). De satt en god stund, vi läste ett ord ur bibeln och bad tillsammans innan de gick. Och det kändes så mycket bättre, mellan hostattackerna! Och jag tänkte på Matteus 25, hur Jesus vitsordar dem som när domens dag kommer står på hans högra sida: ... jag var sjuk, och ni besökte mig...
Lägger ut bilder av Clotilde och Ilenia, Cristal och Samuel som jag fått av Simon!
Här står jag tillsammans med Clotilde under ett barnmöte

Illenia

Cristall i mitten bland de ritande barnen 

... och så lille Samuel!