söndag 1 september 2013

Bostad åt familjen Paul

Paul och Olga med sina 3 små barn kom till Dominikanska Republiken för några år sedan från Haiti, och kom att bli trogna medarbetare i församlingsarbetet i Palavé. Olga, som talar bra spanska, har hjälpt till med alfabetisering av några haitiska kvinnor och dessutom undervisat dem i spanska. Nu, när regeringen ställer upp med skolmaterial till dem som frivilligt hjälper till med alfabetisering, så har vi i församlingens lokal börjat alfabetisering med en växande grupp. Mest haitiska kvinnor, och där är Olga till stor hjälp. Paul är församlingens vaktmästare och en bärande kraft i diakonal tjänst; mötesledning, sång och vård av lokalerna.Familjen har bott i ett hus av trä, som församlingen inköpte av en broder som flyttade till Haiti. Huset var i mycket dåligt skick, väldigt anfrätt av termiter. Nu har vi med församlingens broder Lucón som byggmästare börjat bygga ett nytt hus åt familjen, och under tiden bor de provisoriskt i ett litet trähus intill. Lägger här ut några bilder från en av första dagarna, då Lucón grävde och murade avloppsbrunn. I bakgrunden ses ett par av husen som byggts till andra syskon i församlingen. I det här området bor flera av församlingens syskon med sina familjer. Det är en riktig storfamiljsgemenskap!
Olga har badat lilla Sara

Paul med Sara och Rut
Byggmästaren Lucón gräver avloppsbrunnen
Mitt emot Paul bor ett par familjer, som redan fått hjälp med nya hus som offrande syskon i Sverige och Norge varit med och bekostat, och hjälpt till att bygga. Till vänster på terrassen ser vi Luicito med ryggsäck på ryggen, och intill sitter Santa med ryggsäcken i knät. De ska strax traska iväg till skolan som ligger mer än en halvtimmes väg bort.



Lucón är noga när han mäter och ser till att
brunnen blir rejält byggd. 
Medarbetarna i bygget strävar med vatten att blanda cement. Bakom dem ser vi två av de fina husen som byggdes förra året.
 Pauls hus ska bli lika fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar